Kanelbullens dag
Hej!
Ni har väl inte missat att det är kanelbullens dag idag? Dagen till ära tänkte jag baka lite idag, men som så ofta annars med mig blev "lite" "mycket" istället och nu sitter jag här helt slut och väntar på att brödet ska jäsa färdigt. Kanelbullar blev det förstås, men också tre olika sorters skorpor och sen brödet som inte är färdigt än, då. Det jag tänkte bjuda er på är då såklart skorprecepten jag använt idag, varav ett är alldeles nytt. Trollkarlen och en nära vän satt och funderade över det där med skorporna för ett tag sen och gav mig lite idéer på nya skorpsmaker och idag blev det alltså dags att testa en av dem - nämligen skorpor med vit choklad och jordgubbar. Trollkarlen verkade tycka om dem, själv är jag inte särskilt förtjust i vit choklad så jag får helt enkelt lita på hans omdöme.
Blåbärsskorpor
100 g rumstempererat margarin
1½ dl strösocker
2 ägg
5 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl blåbär
Chokladskorpor
100 g rumstempererat margarin
1½ dl strösocker
2 ägg
5 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
100 g hackad blockchoklad (går bra med både ljus och mörk, själv föredrar jag mörk =)
Skorpor med jordgubbar & vit choklad
100 g rumstempererat margarin
1½ dl strösocker
2 ägg
5-6 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
100 g hackad vit choklad
100 g hackade jordgubbar
Mer utförligt recept på skorpor hittar ni här - det är samma recept fast utan smakförslag och med hackad mandel. Jag skippade mandeln mest för att det är trevligare för händerna när man knådar degen, så det är helt och hållet upp till var och en, det där.
Baka lugnt och glöm inte att berätta hur det går för er! (Och kom gärna med tips på andra smaksättningar!)
Ni har väl inte missat att det är kanelbullens dag idag? Dagen till ära tänkte jag baka lite idag, men som så ofta annars med mig blev "lite" "mycket" istället och nu sitter jag här helt slut och väntar på att brödet ska jäsa färdigt. Kanelbullar blev det förstås, men också tre olika sorters skorpor och sen brödet som inte är färdigt än, då. Det jag tänkte bjuda er på är då såklart skorprecepten jag använt idag, varav ett är alldeles nytt. Trollkarlen och en nära vän satt och funderade över det där med skorporna för ett tag sen och gav mig lite idéer på nya skorpsmaker och idag blev det alltså dags att testa en av dem - nämligen skorpor med vit choklad och jordgubbar. Trollkarlen verkade tycka om dem, själv är jag inte särskilt förtjust i vit choklad så jag får helt enkelt lita på hans omdöme.
Blåbärsskorpor
100 g rumstempererat margarin
1½ dl strösocker
2 ägg
5 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl blåbär
Chokladskorpor
100 g rumstempererat margarin
1½ dl strösocker
2 ägg
5 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
100 g hackad blockchoklad (går bra med både ljus och mörk, själv föredrar jag mörk =)
Skorpor med jordgubbar & vit choklad
100 g rumstempererat margarin
1½ dl strösocker
2 ägg
5-6 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
100 g hackad vit choklad
100 g hackade jordgubbar
Mer utförligt recept på skorpor hittar ni här - det är samma recept fast utan smakförslag och med hackad mandel. Jag skippade mandeln mest för att det är trevligare för händerna när man knådar degen, så det är helt och hållet upp till var och en, det där.
Baka lugnt och glöm inte att berätta hur det går för er! (Och kom gärna med tips på andra smaksättningar!)
Kommentarer
Trackback