Trollkort

Efter en omtumlande och jobbig dag (även om den också varit trevlig, till viss del) kände jag att jag behövde få koppla av med lite pyssel. Häromdagen stämplade jag lite med de nya stämplarna och skar ut ett par av dem. Den ena jag skar ut var det glada trollet som jag köpte från Stämpelboden i söndags. Jag tänkte att trollet skulle få muntra upp mig och det resulterade i det här kortet.Skissen till kortet gjorde jag igår på Activa när jag inte hade något bättre för mig. Jag har, som ni säkert vet, inte gjort särskilt många kort i mina dagar, men jag tycker alltid att det känns lättare om man gör någon slags skiss eller liknande så att man har lite koll på vad man tänker göra. Gör jag inte det har jag ingen koll och då blir det vanligtvis ingenting alls gjort (eller som igår, att jag bara stämplar lite hejvilt...). Ett tips om ni inte vet riktigt hur ni ska lägga upp kortet är att kolla runt på nätet. Det finns TUSENTALS bloggar och sidor om den här sortens prylar, många av dem är naturligtvis amerikanska, men även om man skulle råka ha svårt att förstå språket spelar det ingen roll, det är ändå bara bilderna man behöver. Det finns dock många svenska sidor också, googla på scrapbooking eller kortmakeri eller något annat spännande så kommer det säkert upp något av intresse! Jag ritade av ungefär hur korten var upplagda, kanske la dit något eget eller drog ifrån något av deras, men efter det stadiet försöker jag att inte titta mer på andras alster - risken är att man kopierar dem alldeles och inte kommer på några egna idéer alls.

Hoppas att jag själv kan inspirera någon nu, efter all inspiration jag snott från andra under de senaste dagarna! =)
Ha det bra därute i pysselvärlden!
/Johanna

Scrap- & stämpelmässan

Idag var det alltså dags! Efter en aning panik angående sommartid och vilket håll klockan egentligen skulle vridas kom jag och Trollkarlen till slut iväg vid strax efter tio i förmiddags. Resans första stopp blev vid bankomaten, sedan vidare till Sundspärlan i Helsingborg där mässan hölls. Vi kom dit tre minuter innan de öppnade och fick stå i en hyfsat lång kö för att komma in. Efter ett tag anslöt Faster B med mina kusiner och den äldre kusinens fästman. Det var mycket folk, men jag hade inte förväntat mig något annat. Lite synd att det var så pass dålig belysning i lokalen, men det var trevligt ändå.

Det här är vad jag köpte:

Perforeringsblad till skärmaskinen från MiMa's Scrapbooking

Stämpel, Fluid Chalk Inkpad & Cirkelpunch från Scrapmania

Stämplar från Scraproom (tror jag det var, åtminstone...)

Stämpel & limpenna, kommer inte ihåg var jag köpte dessa, tyvärr

Stämpel från Landstoken

Stämplar (jag vet att det syns dåligt vad det är för något, den första är ett troll, den andra en drake och den tredje en asiatisk drake) från Stämpelboden

Nu återstår det bara att försöka få ordning i pysselrummet så att jag kan få in mina nya prylar samt att få lite tid över så att jag kan inviga dem! I can't wait!

Mässan var lyckad och en trevlig upplevelse, ska försöka att åka dit nästa år också och då hoppas jag att jag får sällskap av fler vänner...;)

House of InspirationHär kommer lite bloggodis från House of Inspiration som firar 35000 bloggbesökare! Utlottningen hittar ni HÄR. Hittade tipset på Ulliga gulliga saker och tackar ödmjukast för detta (är för övrigt en hemskt trevlig blogg, kika in vettja!).

Inget pysslande idag, känner mig lite lagom slut efter jobbet... Men, dagen är inte slut än! Kanske blir något litet innan Grey's Anatomy, man vet ju aldrig...=) Eller under programmet kanske? Jag håller på lite med en shettis i pärlor som jag fått beställning på av en kompis. Om inte annat blir den nog klar i morgon under pärlcirkeln. Jag känner nog dock mer för att göra kort eller något liknande i nuläget än för att pärla... Vi får se, helt enkelt.

Ha det bra därute i cyberspace!

Kort & etiketter

Hej på er!

Nu har jag äntligen lyckats få något gjort! Blev lite pysslande igår med Oskar, det resulterade i ett kort och början på etiketterna som jag fått beställning på. Nu ska jag bara klippa av en bit snöre och skicka iväg dem också! Själv tycker jag att de här etiketterna blev finare än de jag gjorde till mig själv - övning ger väl trots allt färdighet. Kortet är jag riktigt nöjd med, men jag hade lite svårt för att bestämma mig för vilken färg jag skulle ha på själva kortet. Jag tycker om den där lantliga känslan man får av kortet, med spetsbandet och allt... Eller ja, jag vet inte. Men det blev ganska fint, för att vara gjort av en nybörjare! Stämpeln har jag köpt på Panduro i ett paket om ett antal trädgårdsrelaterade stämplar (119:-).

Vet inte hur jag ska göra än om jag ska göra prickar eller nåt på bokstäverna... Jag får väl helt enkelt höra med tjejen som har besällt dem...=)

Ha det bra så länge, och glöm inte lämna en liten kommentar!

Utlottning på Pillans krypin!

Hej på er!
Hoppas ni har det bra och känner våren närma sig, med massor av pysslande såklart!

Jag tänkte bara tipsa lite om en utlottning som finns på Pillans krypin. Här är en av bilderna på prylarna!
Ikväll väntar lite pysslande, ÄNTLIGEN! Det blir inget rep med kåren ikväll, så jag och Oskar planerar en trevlig pysselkväll (Oskar ska titta på hockey i pysselrummet och stämpla lite med mig) för att fira att vi äntligen kan vara tillsammans en kväll.

Vattenfallskort

Jag har äntligen fått tummarna loss och pysslat lite igen, provade att göra ett vattenfallskort efter att ha sett det väldigt fina kortet som Faster B gjort till min kusin. Såhär ser mitt kort ut, det bör också sägas att detta mest är ett test och alltså inte är avsedd för någon särskild.

Det ser kanske lite komplicerat ut, men det var i själva verket ganska enkelt att göra. Video på hur man gör det hittar ni här.

QuicKutz

Jag har fått veta att folk är lite intresserade av vilka dies jag har till QuicKutzen, så jag slänger upp bilder på dem här. Vill någon ha något utstansat är det bara att hojta till så ordnar vi det på något sätt.

QK-tångQK RevolutionFörutom de här har jag också ett par olika alfabeten, jag tänkte inte lägga upp bilder på dem här, men om någon är intresserad får ni väl höra av er så lägger jag upp bilder i alla fall. Sen får jag väl uppdatera när jag skaffar nya, vilket jag gör lite då och då...=)

Utlottning


Hittade en utlottning genom Ulliga Gulliga saker på ett par hÄnglar-stämplar som var underbart söta. Gå in på Pysselmammans sida och var med i utlottningen du också!

KobraIdag lyckades jag äntligen bli klar med kobran jag har kämpat med ett tag. Den är söt och cool, men dessvärre lite ranglig. Det är svårt att få den att ligga kvar med huvudet uppe sådär som på bilden, den trillar hela tiden omkull och jag vet inte hur jag ska kunna få den mer stabil. Irriterande, men jag kommer kanske på något så småningom.

Har inte pysslat så mycket på sistone, som sagt, men jag hoppas att det blir ändring på det nu. Har väl en hel del att göra de kommande veckorna, ska få börja på en daglig verksamhet genom arbetsförmedlingen så vi får väl se hur det går.

Fler etiketter

Jag har lyckats få en elak förkylning med jobbig hosta och feber och grejer som inte riktigt velat ge med sig, så det har inte hänt så mycket här på sistone. Idag känns det lite bättre, dock, så jag tänkte försöka komma igång så smått igen. Dessvärre har Trollkarlen också varit sjuk så det har inte hänt särskilt mycket i lägenheten heller, diskberget har bara vuxit och vuxit i ett par dagar så jag får väl ägna större delen av min nyfunna ork till att diska och städa och sånt, men något pysslande ska jag säkert orka med under dagen.

Jag tänkte dock bjuda på ett par bilder på mina senaste etiketter som jag gjorde häromdagen. Trollkarlen kom fram till att han ville ha burkar till sockret och pepparn också, så det var bara att sätta igång med etiketterna. Såhär blev de:

    

Hoppas att ni alla klarar er från förkylningar och andra otrevligheter, så att inte pysselvärlden går under! Ha det bra och ta hand om er!

RSS 2.0