Renovering, paddor & Molly

Godmorgon!

Min kropp tyckte tydligen att jag sovit färdigt nu, lite irriterande med tanke på att jag inte ska börja jobba förrän vid halv tolv... Men så kan det vara ibland!

Den senaste veckan har assisterat mamma lite när hon har renoverat i hallen hemma hos dem. Jag måste säga att det var på tiden. Hallen är trots allt det första intrycket man får när man kommer in i ett hus, och den hallen... Ja. Den var inte att leka med. Orange vävtapet, grå plastmatta och en väldigt, väldigt mörk korktapet på fondväggen. Javisst! Det låter underbart vackert, eller hur (jag vet, jag lider av extrem sarkasm)? Trätaket är numera lite halvvitt, så att man ser ådringen i träet. Vävtapeten är målad vit, alla dörrkarmar och garderobsdörrar nymålade vita och på fondväggen sitter numera en vacker vit tapet med stora svarta blommor med inslag av silver. Låter lite bättre, eller vad säger ni? Nu är det "bara" den nya plastmattan som ska in och listerna som ska upp igen. Längtar tills allt är klart så att man kan få se resultatet, men det känns bra. Om någon skulle ha missat det så tycker jag att renoveringar är himla kul - dock är det inte lika kul att leva i kaoset, åtminstone inte när man bor i lägenhet och inte har så mycket plats. Bästa renoveringen jag varit med om var -98 när mamma och pappa renoverade köket, som också skrek efter hjälp. Under tiden köket fixades fick vi ha ett provisoriskt kök i vardagsrummet, disken fick tas om hand i tvättstugan i källaren... Det kändes lite camping över det hela, och eftersom jag är uppväxt med camping kändes det som ett kärt återseende.

Men nog om det! För ett tag sen hittade jag den här underbara lilla paddan på Amigurumi på svenska. Mönstret kommer ursprungligen från Roman sock och jag var såklart tvungen att prova.Just den här paddan är min andra - den första jag gjorde stal Filidutt och roade sig kungligt med, så kungligt att den gick sönder. Filidutt tycker om att stjäla mina virkgrejer - garn, virknålar & amisar. Just den här amigurumin var i ganska lagom storlek för henne, och hon är väldigt glad i att bära på saker och ting. Jag tror det har med rasen att göra, att de gärna gör så, men jag vet faktiskt inte. Hur som helst såg det väldigt roligt ut när hon sprang runt med den, hon hade lyckats bita tag i bakdelen på paddan så att det såg ut som att den tittade fram ur hennes mun. Jag och Trollkarlen satt i soffan och skrattade och hade inte hjärta att ta den ifrån henne, så istället virkade jag en till med lite mer kattvänliga ögon.

I bakgrunden på den sista bilden på paddan skymtar något orange... Och det är ingen mindre än Molly!Mönstret till Molly hittade jag här. Det står att det är en katt, men visst ser det ut som en räv? Åtminstone i de färgerna, jag tänkte prova göra en till i andra färger och se om det blir mer kattlikt då. Det har väl inte undgått någon att jag är lite kattokig...=)
Molly blev klar en kväll hos mina föräldrar och pappa fick den stora äran att döpa henne (så slapp jag försöka tänka till... Namn är svårt!).

Det var allt för den här morgonen, nu ska jag se till att få i mig lite te så att jag piggnar till lite. Ha en bra dag nu!

Bröllopsgrejs

Hej!

Tänkte bara visa lådan och kortet jag gjorde till min kusin och hennes man när de gifte sig förra helgen. Jag och mamma hjälptes åt och gjorde ett musprudpar i pärlor och sedan var det upp till mig att försöka göra nån slags låda till mössen. Jag tittade runt ganska länge och försökte hitta någon bra tutorial till det, men det slutade ändå med att jag gjorde lite efter eget huvud. Tog faktiskt till och med en kartong som det varit tepåsar i och använde som grund, sen var det bara att ändra måtten...=) Kortet var superenkelt att göra, skrev ut texten på skrivaren direkt på cardstocken och sen fixade jag papper och band och sånt. Cirkeln med tro, hopp & kärlek är hämtat från Mirabyll, ändrade bara namn och datum i Word. Inuti lådan ligger alltså musbrudparet tillsammans med en dikt av Nils Ferlin och en väldig massa utstansade små hjärtan.


"Kärleken kommer och kärleken går,
ingen kan tyda dess lagar.
Men dej vill jag följa i vinter och vår
och alla min levnads dagar.
Mitt hjärta är ditt,
ditt hjärta är mitt
och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min
och gråten är min när du gråter.

Kärleken är så förunderligt stark,
kuvas av intet i världen.
Rosor slår ut ur den hårdaste mark
som sol över mörka gärden.
Mitt hjärta är ditt,
ditt hjärta är mitt
och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min
och gråten är min när du gråter."

Nils Ferlin

Fortfarande problem...

Hej kära ni!
Jag har fortfarande problem med att ladda upp grejer på bloggen från min egen dator och eftersom det blir en hel del extrajobb att fixa det från Trollkarlens dator så tar det lite tid mellan uppdateringarna... Fast... Jag var inte jättebra på att uppdatera innan heller, så det känns som att det där mest blev en undanflykt...=P

Hur som helst, jag virkar vidare i tillvaron och har provat på lite andra grejer än bara amigurumi nu. Jag har till exempel gjort min första sjal och två par torgvantar...=) Har såklart blivit lite amisar också, går ju inte att motstå, men jag försöker ändå bredda mina kunskaper lite.

 Såhär ser sjalens mönster ut - inte riktigt lika fint som på originalet, men helt klart fint nog åt mig! Mönstret hittade jag på roman sock, som för övrigt är en riktig guldgruva när det gäller inspiration!

De här vantarna är sanslöst varma och goa, lite stickiga dock eftersom det är ull, men... Äh. De är mysiga helt enkelt! Mönstret hittade jag här.

Jag ägnar en hel del tid åt att kolla runt på folks bloggar och försöker hitta inspiration och nya mönster. Jag fastnade direkt för Idas underbara torgvantar! Jag gjorde ett försök till att försöka göra nåt åt det hållet, men helt bra blev det inte. Å andra sidan så var det första gången jag försökte göra något slags eget mönster, så jag har inga större krav på mig själv i det läget. Ska prova göra ett par till så småningom, men jag ska ta och fundera lite först...=) Är det någon av er som har tips så får ni hemskt gärna komma med dem!

Nej, nu får det nog räcka för stunden. Har lite annat att visa också, men det får bli senare. Mina föräldrar är bortresta under veckan och jag har fått äran att vara sällskap åt deras katt Tiger, så nu får jag nog gå hem till honom och gosa lite.
Ha det underbart, allihop!

 

 


RSS 2.0