Förmiddagspyssel

God förmiddag!

Jag tänkte bara slänga upp en liten bild på julkortet jag gjort nu på morgonen/förmiddagen idag. Har några kvar att göra så det blir till att jobba stenhårt idag!


Vad gör alla ni andra idag? I min lilla håla är vädret väldigt grått och tråkigt och med andra ord som gjort för att man ska sitta inne och pyssla och dricka te eller varm choklad! =D Ha en bra dag nu allihop!

GIMP

Jösses, vad jag bråkar med bildredigeringsprogram! Fick veta att det inte var så konstigt att Photoshop inte fungerade som det skulle, var tydligen någon bugg i det om man körde det i mitt operativsystem eller nåt sånt som jag inte heller förstod något av och därför fungerade inte alla funktioner. Trist! Men, något som är både billigare (kostar gratis) och antagligen ganska bra är GIMP som finns att laddas ner lite här och var. Googla - det var så jag gjorde. Min bror har tjatat om Ubuntu och GIMP och allt möjligt hur länge som helst och i min frustration laddade jag ner GIMP för att se om jag kunde få det att fungera där. Hör och häpna! Efter många om och men fick jag det nog nästan som jag ville ha det...=)

Idag har jag inte ens brytt mig om att klä på mig, har gått omkring i pyjamas och morgonrock hela dagen, låtit bli att diska, tittat på film och pysslat. Måste försöka fixa färdigt alla beställningar nu innan den 16:e, så jag har lite tidspress på mig. Med andra ord - jag har varit lite produktiv idag, gjort klart en beställning med små julkort och sen gjort ett stort julkort som är en del av en annan beställning. De kräver lite mer tid och planering men är också roligare att göra, inte minst för allt utrymme man har att leka med...!

Såhär blev resultatet - vad tycks?


Besatthet och hemresa

Imorgon lämnar jag underbara Östergötland och återvänder till mitt vackra Skåne. Har saknat Trollkarlen (med flera) sanslöst mycket så det ska bli skönt att komma hem, men samtidigt lite jobbigt att åka ifrån Lilla Mjäk. Vi har roat oss stenhårt med virkning under veckans gång och det har blivit ett gäng figurer. Jag förundras verkligen enormt mycket av hur mycket gratismönster det finns på nätet, är helt underbart! Det är lite jobbigt med folks inställning till att sälja de alster man gjort efter deras mönster - det är många som inte vill att man gör det och då är det ju bara att finna sig i det, men jag tycker allt att det är lite tråkigt. Det finns säkert de som är oärliga och skulle påstå att det var de själva som gjort mönstret, men... Tillit, vad är det? Tråkigt när man måste utgå från att alla är sådana, tycker jag.

Åter till figurerna, här är några av de små sötnosar som vuxit fram under veckan:


Beskrivning finns i Mia Bengtssons bok "Virka amigurumi"Småkakor är väl alltid trevligt? Jag är inget kakmonster, direkt, men jag tycker de ser så mysiga ut! Dammsugaren hittade jag här, den var ruskigt lätt att göra så om du inte har så mycket virkvana kan du ju prova att göra en sån! Ballerinakexet kommer härifrån, den nog nästan i naturlig storlek och inte särskilt avancerad att göra.Älskade lilla Mumin finns det mönster på här, scrolla ner lite så kommer du till det. Min Mumin ser väldigt skev ut på bilden, men så farligt är det inte...=P Han ska eventuellt få ett par ögonbryn så småningom också.Den här lilla ugglan hittade jag här, jag känner lite att mönstret behöver korrigeras lite grand, men det tar jag en annan dag. Söt är den i alla fall och jag planerar att ge bort den i present till en bekant...=)Vad sägs om den här lilla sötnosen, då? Jag tänkte ta slut på det vita garnet eftersom jag hittat ett annat märke som jag tycker bättre om, men dessvärre tog garnet slut lite för tidigt - därav det grå örat. Jag tycker dock att den blev ganska söt sådär...=) Mönstret kommer härifrån.

Resten av veckans små amigurumis kommer upp antingen under helgen eller i början på nästa vecka... Nu ska jag fortsätta med min virkbesatthet, så ha det bra allihop och glöm inte bort kreativiteten under julruschen!

RSS 2.0