Sjukling!

Ja, usch och fy! Jag tror att det är Trollkarlen som har smittat mig med sin elaka förkylning, så nu går jag omkring i pyjamas och hostar och hackar hela tiden. Det positiva med det hela är att eftersom jag är lite halvsjuk så är det helt okej för mig att sitta i soffan och slappa, titta på film och virka dagarna i ända! Häromdagen blev den här lille kompisen klar.


Jag var lite tveksam först när jag började på den, tyckte att det verkade konstigt med så stort huvud till en så liten kropp, men... Äh, jag erkänner mig överbevisad! Han är ju supersöt!

Det här mönstret hittade jag på Amigurumi på svenska, som jag för övrigt rekommenderar varmt - lättförståeliga mönster och förklaringar på allt som verkar konstigt. Mitt nya projekt kommer också därifrån, men det får ni se mer av en annan gång...;)

Ha det bäst därute!

Virkberoende!

Jag tror verkligen att jag har blivit beroende av att virka! Har alltid ett sug efter det och spanar jämt och ständigt efter nya mönster att ge mig in på...=)

Eftersom Mr. Mistoffelees kände sig så ensam bestämde jag mig ganska fort för att han skulle få en kompis att leka med, så jag satte igång på en gång och gjorde den här lille sötnosen.
Den här katten är lite mer säker på sig själv, som ni säkert ser, men den behöver ett namn! Någon som kan hjälpa mig? Här råder total torka på namn...

Mr. Mistoffelees blev åtminstone glad över sin nya kompis som ser efter honom och stöttar honom när han behöver det. Såhär söta är de tillsammans!


Den nya katten har inga piprensare i sig, utan jag stoppade bara armar, ben och svans som vanligt, vilket nästan blev bättre. Jag tycker det är så kul att man kan göra dem så olika varandra bara genom att ändra ögonen, de får verkligen egna personligheter och ingen blir den andra lik.

När katten väl var färdig virkade jag en liten halsduk åt den, och satte jag ganska omgående igång med nästa projekt, också det från ett gratismönster på nätet som ni hittar här. Tänkte göra en till så småningom, fast grå. Den blev väldigt mycket större än jag förväntade mig, men söt som attan är den i alla fall...=)

Ha nu en riktigt trevlig fortsatt söndagkväll! Tack och hej!


Mr. Mistoffelees

Hej i snöyran!

Häromdagen fick min virkade familj ett tillskott i form av en blyg liten katt vid namn Mr. Mistoffelees. Ganska söt, va?


Han är som sagt lite blyg och ängslig, men ger man honom lite tid så att han får lära känna en så visar han sig vara en riktig poser!
Efter att ha blivit fotad en stund upptäckte han fönstret och fåglarna som satt i träden utanför, och då tappade han fokus totalt!


Mönstret till honom hittade jag här, det är gratis och inte särskilt svårt att följa om man bara har ett hum om de engelska förkortningarna (det mesta ger sig självt). I armar, ben och svans har jag piprensare för att han ska kunna böja på dem, men det blev kanske inte riktigt så bra som jag hoppats på. Svansen blev i alla fall söt...=)

Blogcandy XL!Hej! Tänkte bara tipsa om svensk scrapbookings stora blogcandy med massor av roliga saker att vinna! Gå in på sidan så står där precis vad du behöver göra för att vara med du också!

RSS 2.0