Nu är det (snart) jul igen

Jösses, vad tiden går fort! Nyss gick man runt barfota i gräset och nu får man beställningar på julkort. Inte klokt! Jag tycker nog, på gott och ont, ändå bäst om julen såhär i förskott. Det är nu jag har den där julkänslan och ju längre fram emot julen man kommer desto mer trött på den är jag, tokigt nog. Hur som helst, på sätt och vis är det ju bra, för jag har ju inget emot att sitta och göra alla dessa julkort som ska fixas! I år tänkte jag verkligen försöka göra alla julkort själv som ska skickas, plus då alla beställningskort också. Många tomtar har blivit framskissade och målade och utklippta och jag funderar på om det inte finns nåt ställe som man kan göra egna stämplar på, i så fall vill jag nog få en stämpel gjord av min tomte...=) Köpte några nya julstämplar i måndags på scraproom och panduro, men det hjälper inte mycket när det är specifikt min tomte folk är ute efter...=P


 

Jag provade att göra liggande chokladkort den här gången, eftersom tomten är så bred, men kom fram till att det nästan var lättare att göra dem stående ändå. Det blev i alla fall två liggande kort till just den beställningen. Pappret är köpt på Scraproom och bandet är från Panduro.

 

 

 

Såhär ser kortet ut invändigt, med god jul-stämpel och ficka för chokladen.

 

 



Från sidan - en av mina favoritgrejer är 3D-kuddar. Jag tycker att de lyfter korten lite och gör dem lite djupare, eller vad man ska säga. Vad tycker ni?




Sist men inte minst passade jag på att limma fast en sån här liten lapp på baksidan av kortet. I en beställning jag håller på med ville köparen att jag skulle signera korten, men eftersom jag är hopplöst dålig på signaturer och ungefär där föddes idén om lapparna. Stämpeln är från October Afternoon.
Nu är det bara chokladen som saknas!

Hoppas att ni har det bra därute i cyberspace och glöm inte lämna en liten kommentar så jag vet att ni finns där! ;)

Happy Halloween (i förskott)!

Se upp för häxorna Mara & Ylva! Farligt söta och relativt lätta att göra, det enda jag tyckte var lite svårt att få till var hatten, men jag blev ändå nöjd med resultatet. Vad tycker ni? Om ni vill göra egna små häxor finns mönstret i boken virka amigurumi av Mia Bengtsson.


Måndagens shopping blev allmänt lyckad, massor av nytt roligt pyssel att roa sig med och inte minst en massa garn! Så fort jag har virkat färdigt tomten jag börjat på och en boll till Filidutt (hon är GALEN i bollar!) ska jag försöka mig på att virka en sköldpadda, så håll tummarna för att det ska gå bra! ;)

Kattliv


091015

091015


091029

Äppel Päppel...

Hej!

Den dåliga uppdateringen till trots sysselsätter jag mig med pyssel dagarna i ända (nåja, nästan i alla fall). Det är inte mycket som blivit färdigt, men jag lovar att det snart kommer in lite nya bilder!

Idag fick Trollkarlen ett mysigt infall lagom till lunch. Vi åt olika mat, eftersom han var sugen på korv och jag inte äter det, men det är inte det intressanta i sammanhanget. Han ville göra någon slags efterrätt till oss såhär på lill-lördagen när vi för en gångs skull faktiskt skulle äta lunch tillsammans. Nu bör det ju också sägas, om det är någon som inte redan vet det, att Trollkarlen är fantastiskt duktig på matlagning och kan trolla ihop i princip vad som helst. Igår köpte han lite äpplen som han ville göra nåt med och idag var det alltså dags. Det blev godare än jag någonsin kunnat tänka mig, så jag bad honom rabbla upp ingredienserna så att jag kunde göra det själv någon dag (det tar inte särskilt lång tid för folk att förstå att vi kompletterar varandra i köket, det vill säga att han gör vad han vill därinne och jag håller mig därifrån tills det är dags att diska...;). Sen tänkte jag att ni också skulle få chansen att smaka på himmelriket, så, varsågoda, här kommer receptet...=)

Äppeldessert à la Oskar
2 personer

Ingredienser:
1 äpple
2 krm kanel (1 krm i varje form)
1 msk råsocker (½ msk i varje form)
1 dl havregryn  (½ dl i varje form)
ca 1 tsk ljus sirap (½ tsk i varje form)
ca 2 tsk margarin (1 tsk i varje form)

Gör så här:
Dela äpplet på mitten och skär halvorna i bitar. Lägg ner äppelbitarna i små ugnssäkra formar, strö kanel, råsocker och havregryn över bitarna och häll på sirap och margarin. Värm i mitten av ugnen i 200 grader, ca 5-10 minuter så att margarinet smälter och äppelbitarna blir mjuka.
Servera med vaniljglass eller vaniljvisp och njuuuuuut!

Filidutt!

Nu har vi ÄNTLIGEN fått hem det nya familjetillskottet. Hon flyttade in i söndags och har charmat oss totalt...=) Hon går under namnet Filidutt och är... Ja... Vad ska man säga? Underbar. Hur kan en sån liten varelse ge så mycket lycka?




I övrigt känns det som att jag har haft fullt upp, men jag vet i ärlighetens namn inte vad jag har sysslat med egentligen... Dagarna försvinner lite för mig. Jag har i alla fall virkat en del, mitt eget virkningsprojekt har jag lagt på hyllan ett tag och satte istället igång med att virka små trädgårdsmöss, gratismönster finns på Ulliga gulliga saker. Jag skippade att göra nosen, tyckte de blev söta ändå...=) Jag virkade inte heller några knappar utan sydde bara fast hängslena med små kryss. Den första jag virkade hittade ett nytt hem på en gång, hon fick bli en födelsedagsgåva till N, som vi hämtade Filidutt hos. Den andra behåller jag nog själv, tror jag. Såhär ser de ut:







Hoppas att ni har det bra i höstvädret och njuter av pyssel och andra roligheter!

Gardenelf

Hej!

Till att börja med skulle jag vilja visa en liten trädgårdsälva som jag pärlade ihop från ett tyskt mönster under den senaste pysselveckan. Jag verkligen älskar håret på den och har köpt hem mer dockhår för att kunna göra fler med olika hårfärger. Såhär ser den ut (ursäkta den halvtaskiga bilden...=P)



De senaste dagarnas pyssel har mest involverat virknålar och garn, men inget som är klart än så ni får allt vänta lite innan jag lägger upp något här...=)

Idag tog jag en paus från virkandet och lekte lite med papper och stämplar istället, fick en beställning igår igen på lite grejer och har gjort en del av det. Det kändes som att jag fick ganska fria händer, jag fick lite direktioner om hur det skulle se ut men på det stora hela fick jag göra som jag ville. Alltid lika kul och alltid lika nervöst för hur de kommer att tycka om det.
















Resten av dagen tänkte jag ägna åt virkning och musik, vad ska ni göra idag?

Ibland kan man =D

Hej igen!

Efter det där långa uppehållet från bloggen får jag väl ta och lägga upp lite av grejerna jag gjort under tiden. Här följer fyra kort som jag och lilla Mjäk har gjort. Det sista är min absoluta favorit, jag är verkligen helt kär i det kortet. Tveksamt om jag kommer kunna göra mig av med det...=P

 

 

 

 

 

Tidigare idag ringde Trollkarlen från jobbet och sa att han hade lite beställningar till mig, en jobbarkompis till honom som ville ha ett kort och ett anteckningsblocket. Vad tycks?





Liten virkad tomte á la Fröken Elsa

Hej igen!

De senaste dagarnas intensiva virkande sätter sina spår i min kropp och det börjar kännas lite motigt, men jag vill inte sluta, det är ju så himla kul! Korgen jag påbörjade häromdagen blir antagligen inte klar förrän till slutet av månaden - garnet tog slut när jag hade 1/3 varv kvar, men jag är ganska nöjd hittills...=)

Eftersom jag inte kunde komma längre på korgen beslöt jag mig för att prova ett mönster jag hittat hos Fröken Elsa på små virkade tomtar och efter lite knåpande kan jag nu stolt visa upp min allra första virkade tomte...=) I mönstret stod det att man skulle limma fast näsan, skägget och luvan men jag tog lite sytråd och sydde fast dem istället. Det enda jag ska lägga till är en liten tråd i luvan så att man kan hänga upp tomten i jul. Tomten är lite drygt 7 cm hög, virkad med (något så lämpligt som) Marks & Kattens Nissegarn (100% acryl) och 2½mm virknål. Börjar bli lite småsugen på att prova göra lite egna mönster också... Men mer om det en annan dag!


Ansiktsmask & smått och gott

Häromdagen passade jag på att skämma bort mig själv med en liten ansiktbehandling. Såhär skrämmande kan man se ut då! =P



Masken gjorde jag själv och tänkte bjuda på receptet som är hämtat ur boken Naturkosmetik som du kan göra själv av Maria Löfstedt och Pálla Másdóttir (ISBN 91-7715-519-X). Ett enkelt recept med ingredienser man har hemma!

Havregrynsmask
Ingredienser till en behandling:
  • 15ml flytande honung
  • 1 äggula
  • max 60 ml fina havregryn
Blanda honung och äggula i en liten skål. Blanda i så mycket havregryn att det blir en mjuk creme. Fördela den jämnt i hela ansiktet utom området runt ögonen. Låt masken verka i 15 minuter. Skölj av masken med ljummet vatten och torka ansiktet försiktigt med en handduk.



Den här dagen har gått i virkningens tecken, jag har virkat från morgon till kväll. Underbart roligt, men desto jobbigare för högerhanden och armen... Har även varit i Ängelholm och tittat på fiskar och köpt garn. Trollkarlen skulle köpa fiskar till en grabb på jobbet och så råkade en liten guppyhona följa med oss hem också. Väldigt vacker liten individ och jag hoppas på söta små guppybebisar från henne också...;) Vi fick också hem en något större praktbotia och en blå gurami till. De något sorgligare nyheterna är att en av guppypojkarna dog idag...=( Tragiskt, men så är livets gång.

Nu blir det mer virkning, varm oboy, pringles och popcorn. Hoppas ni har en riktigt trevlig fredagkväll!

Back on track!

Inatt kom jag att tänka på att det var väldigt, väldigt längesen jag gjorde något inlägg här och fick plötsligt massor av inspiration till vad jag skulle skriva och hur jag skulle fota mina alster så att jag kunde lägga upp bilderna här, men eftersom nätterna trots allt är till för att sova fick jag snällt gå och lägga mig istället för att sätta mig här och vara kreativ. Idag kommer jag naturligtvis inte alls ihåg vad det var jag tänkte göra, men det känns som att mitt behov av att uppdatera bloggen växer sig lite väl starkt för att jag ska hålla mig härifrån längre...

Renoveringen är i princip klar, det är lite taklister och elementskydd som ska inhandlas och sättas upp, men i övrigt är det klart. Det nya pysselrummet är nästan i ordning, men jag har inte riktigt hunnit känna in mig i rummet än och har inte fixat så mycket därinne än, alla mina krafter gick åt vid renoveringen och jag har nog inte riktigt hunnit återhänta mig än, tyvärr. Därmed inte sagt att jag legat helt och hållet på latsidan, inte alls! Dessvärre har jag inte någon direkt koll på vad det är jag har gjort, egentligen.

Jag kan ju alltid börja med en liten uppdatering om livet här på Solslätt. Till att börja med har vi fått 36 nya inneboende - vi har tagit steget och köpt akvarium. Jag tänker inte ens försöka fotografera alla fiskarna och lägga upp bilderna här, men här kommer ett par av dem


Praktbotia - Chromobotia macracanthus



Blå gurami - Trichogaster trichopterus

Jag hade faktiskt ingen aning om att fiskar var så pass roliga att ha, visst tycker jag det är trevligt att åka till Tropikariet i Helsingborg (http://www.tropikariet.com/go/sv/) och titta på hajrevet, men jag har inte direkt velat ha fiskar hemma. Jag har hur som helst helt ändrat uppfattning! Vilka underbara små varelser de är! Det är inte mycket jag numera finner så avkopplande som att titta på fiskarna när de simmar runt och leker med varandra. Vi hade dessutom lite tur, bara en vecka efter att vi fått hem akvariet fick vi en liten guppybebis som senare fick sällskap av ett gäng andra guppybebisar som vi fick från en på Trollkarlens jobb.

Vi har också tagit ett stort beslut angående en annan inflyttning; om så lite som en och en halv vecka flyttar det in en liten kattunge här. Det var inte ens jag som föll för den lilla sötnosen, det var Trollkarlen som skickade ett sms och skrev i princip att han ville ha en kattunge...;) Jag tackar inte nej, det är då ett som är säkert! Katten är av rasen Maine Coon och ska troligtvis heta Filidutt. Fabian och Filidutt, låter inte det fint?

Jag har hunnit ha besök från lilla Mjäk ett par gånger också, har inte blivit så mycket pysslande men väl en massa annat! Vi har åkt runt och spanat på saker och ting, i somras körde jag upp till Östergötland och hämtade henne och på vägen tillbaka till Skåne stannade vi till i ett samhälle som heter Hovslätt och gick runt och fotade vattenfall. Det blev mååånga bilder och jag tänker inte tråka ut er med resten av bilderna, men här är ett av fotografierna jag tog där.

 

Så... Slutligen till det bloggen egentligen skulle handla om... Pyssel. Jag har som sagt inte pysslat särskilt mycket på sistone, men lite har det blivit. Det mesta har jag inte brytt mig om att fotografera än så länge heller, så ni får allt nöja er med två bilder än så länge. Den första är på en fotlänk som jag hittade mönster på här, den andra är faktiskt mitt eget mönster - det första mönster jag försökt mig på att göra över huvud taget. Duken kostar 80:- + eventuell frakt om någon skulle vara intresserad, mönstret behåller jag för mig själv än så länge...;) Är du intresserad av att köpa någonting över huvud taget som finns här eller om du vill beställa något eller fråga något, tveka inte utan skriv!

 



 

Som avslutning skulle jag vilja tipsa om en artist jag själv nyligen upptäckt. Han heter Caj Karlsson, kommer från Blekinge och gör underbart vackra texter. Här hittar ni en av hans låtar på Youtube.

Ha det riktigt bra nu! (Och skrivskrivskriv!)


RSS 2.0