Namnförslag?



Min lilla virkfamilj har fått tillökning! Den här lilla råttan såg dagens ljus för första gången igår. Hon är virkad i BRAVO med 2½mm virknål, liksom klänningen. Men nu är då frågan... Vad ska hon heta? Har ni några förslag? Nytt virkprojekt påbörjades redan igårkväll och jag känner mig verkligen helt besatt av att virka! Jag vill virka hela tiden just nu, både kul och lite småjobbigt - jag får ju inget annat gjort! Idag åkte jag och lilla Mjäk till Finspång och jag köpte lite nytt garn inför framtida projekt, spännande värre!

Mönstret på råttan, eller trädgårdsmusen som det står i mönstret, och klänningen finns på Ulliga Gulliga Saker och spetsen hittade jag hos Fröken Elsa.

Krya på dig, mamma!

För ett tag sen hittade jag en bok på ICA Maxi som jag blev helt förälskad i - Älskade katter heter den, och är en liten bok med illustrationer och lite text som är väldigt passande för just katter. När mamma fick en förkylning på allt annat elände så kände jag att hon nog skulle bli glad över den där boken. Men, pyssloman som jag ju är kan jag ju inte ge bort en present till min kära mamma utan att göra nåt kul av det, så kugghjulen började snurra och jag provade mig fram lite och fick till slut fram det här lilla kortet:



Jag älskar nog det här papperssnöret nästan lika mycket som Filidutt gör - Hon är helt galen i det och försöker stjäla det från mig hela tiden. Tokiga, älskade katt...=)

Det blev ungefär som en presentask, fast ändå ett kort, eller vad man ska säga.

Såhär ser boken ut. Ni som älskar katter - köp den! Den är hur mysig som helst. Den finns också om sport och hundar och en massa annat gojs som för mig inte är hälften så intressant som katter.

Om det är någon som är intresserad av att göra ett sånt här kort så har jag försökt pilla ihop en liten beskrivning på hur jag gjorde, så varsågoda!

1. Skär till pappret med måtten 27,2cm x 25,7cm.

2. Prägla 12,6cm in från ena kortsidan, 3,1cm från andra kortsidan och 7,1cm från varje långsida som bild nr 1 visar.

 

3. Prägla 11,5cm in från kortsidan, 2cm in från andra kortsidan och 6cm in från varje kortsida som bild nr 2 visar.

 

 

4. Klipp bort hörnen så att du får en figur som ser ut som på bild nr 3.

 

 

5. Vik alla präglingar och veckla ut igen, sätt i boken och vik in den lilla fliken, sedan den nedre, den övre och till sist den stora.

 

6. Knyt fast bandet, dekorera framsidan och gör någon glad!


Semester

Gud, vad skönt det är att komma ifrån lite ibland! I torsdags tog jag mitt pick och pack och åkte hem till Trollkarlens familj - inte utan en enorm ångest för att lämna älskade Skåne och alla nära och kära, men jag visste ju att jag skulle ha det bra. Så här sitter jag nu i Lilla Mjäks säng - handen värker lite efter allt virkande men det går nog över när jag kommer igång igen.

För ett par veckor sen fick jag vet något himla kul. Jag har fått en beställning på fler kort, och några av dem ska exporteras till USA och Australien! Det kanske inte är så mycket med det, men för mig känns det stort! Jag började förbereda korten innan jag åkte till Östergötland men hann aldrig bli klar, så jag ska ta itu med det när jag kommer hem igen.

Däremot kan jag bjuda på några andra julkort, de är lite mörka men det får ni stå ut med. Hade tänkt att jag skulle försöka göra något snyggt montage av bilderna, men allting i datorn började bråka så jag blev arg och struntade i det, får försöka göra det en annan gång när jag har mer tålamod...=)













 

Jag hade beställning på ett par anteckningsblock också, passade på att använda en stämpel som jag lånade av kära Faster B. Jag verkligen älskar de där stämplarna, de är så sötcoola!

 

 

 

 

 

Det var allt från mig för den här stunden, men jag återkommer nog snart igen. Jag har något att visa er, kanske kommer en liten template på det också...;) Hoppas att ni alla har en trevlig söndag!


Julkortsdjungel

Tänkte bara passa på att lägga upp lite bilder på några av julkorten jag har sysselsatt mig med på sistone. Känns skönt att göra annat än tomtar!





Världens sötaste lilla julmus, håller ni inte med? Jag är helt kär i den här stämpeln som jag köpte tidigare i år på Scrap- & Stämpelmässan i Helsingborg.





Övriga stämplar är köpta på Panduro, papper från Scraproom, Helsingborg. Fick lite nya stämplar av mina kära föräldrar igår som tack för hjälpen med Tiger-katten när de var bortresta. Hur snällt som helst, Tigern är ju en fröjd att passa!

Räkna med fler julkortsuppdateringar, ska försöka hinna med att göra lite pärlbroderier och virka lite figurer så att det blir lite variation också, inte minst för min egen skull...

Ha det bra tills nästa gång, och glöm inte att skriva en liten kommentar!

Tomtar i massor

Jösses, vad många tomtar det har blivit! Jag både virkar, ritar och målar tomtar och som om inte det vore nog så gör jag kort med tomtar också...;) En sak är säker i alla fall, ingen kan klaga på att jag skulle fått för låg tomte-dos det här året!

Såhär kan det se ut efter några timmar i pysselrummet!

 

Mysigt värre...=) Vill du ha lite originella julkort i år? Hör av dig, så ordnar vi nåt!

 

En spännande nyhet, åtminstone för mig, är att mina nya visitkort är på väg, tillsammans med en matchande t-shirt, adressetiketter och en visitkortshållare. Underbart!


RSS 2.0