Chokladmask

Jag tog en stund på kvällen för mig själv, fixade i ordning en ansiktsmask av grädde, kakao, honung & havregryn, tog en dusch och smetade sen in ansiktet med chokladmasken. Luktade helt underbart men var väldigt kladdigt. Kul förvisso...=) Passade på att ta ett par bilder så att folk ska få se hur kul man kan se ut ibland. Receptet hittar ni här.

OBS! Varning för att folk i omgivningen kan komma att vilja äta upp dig efteråt! ;)


Fler pärldjur & eventuellt en marknad på g

Jag håller minsann på att ta mig i kragen!
Här är de senaste pärldjuren jag trixat ihop. Samtliga mönster finns att hämta på nätet;








Jag & Emma ska eventuellt vara med på Åby marknad den16/6 i år. Jag pratade med Turistbyrån idag och tog reda på när det skulle vara och hur mycket det skulle kosta att vara med, och som det ser ut nu så ska vi försöka satsa på det. Hoppas att allt kommer att funka! Blir massor av pysslande framöver i så fall, och det behöver man ju alltid!

Pysselveckan 2nd edition

Lillasyster Mjäk har varit nere hos oss i Skåneland på ännu en pysselvecka, vilket naturligtvis resulterade i ett par pysselshoppingrundturer, till Pema och dagen efter till Väla (vi köpte ingenting alls på Panduro, hör och häpna!). På Pema köpte jag bland annat två nya dies till QK-tången; räven och sköldpaddan som kan ses här på etiketterna här nedan.

Etiketter
Jag tröttnade lite på att de burkar jag köpt på Ikea såg så trista ut (även om de naturligtvis var fina ändå, annars hade jag aldrig köpt dem...). Lite chalk på kanterna, stansa ut bokstäver och figurer. Tog hål med ögonmått och satte i band, sen limmade jag fast bokstäver och figurer på etiketterna, sedan tog jag en vit gelpenna och fixade lite highlights.

         

         

Nåldyna

Vi kom fram till att jag verkligen behövde en nåldyna, ett faktum som jag stärkte när jag skulle ge Emma nålar som hon skulle nåla ihop nåldynan med. Hon hade inte tid att ta dem just då, så jag, smart som jag är, sätter nålen i madrassen som Emma sov på, vilket naturligtvis var en luftmadrass... Jag skulle verkligen vilja ha foton på min min när jag kom på vad jag gjort...=P Hur som helst, designen är min, och resten har Emma fixat...=) En eloge till henne för det väldigt ödmjuka ögonbrynet! Meet Kurt!


Tändsticksaskar
Jag roade mig med att dekorera två små tändsticksaskar när jag inte hade något annat bättre för mig. Det är enkelt och kul och man får fina resultat snabbt. Prova själv, vet jag!



Pärldjur
Jag och Emma roade oss en hel del med att knåpa ihop små pärldjur och leta rätt på mönster på nätet. Emma hade inte provat på den här tekniken innan så jag fick lära henne lite, men hon lärde sig jättefort och är hur duktig som helst på det nu...=) Längtar tills jag och Trollkarlen åker upp och hälsar på svärmor, svärfar och Mjäk, ska ta med mig lite pärlor då så kan vi fortsätta.

Såhär blev pysselveckans skörd av pärldjur:

              

         


RSS 2.0