Batik

Först av allt; gjorde en pärlhäst för ett tag sen, verkar inte som att jag har lagt upp någon bild på den tidigare så här kommer den. Den hänger lite med huvudet, men man får väl ha lite fantasi och säga att den sover eller är på väg att börja beta...=)



Nu, över till resultatet efter min och mammas pysseldag. Såhär ser mina tröjor ut:

Framsida     Baksida


Framsida     Baksida

Framsida     Baksida

    



Pysseldag med mamma

Idag har jag umgåtts med mamma hela dagen, hur trevligt som helst! Vi började med en kopp te (mamma åt frukost) och melodikrysset, som vi faktiskt löste! Duktigt av oss...=) Sedan bar det av till väla efter en gosstund med Tigern. Vi shoppade loss på vita kläder och spillbitar av tyg. Lunch på Tasty House, My jobbade idag. Sedan åkte vi hem och satte igång med att tvätta kläderna. Under tiden kläderna var i tvättmaskinen körde jag hem och hämtade lite grejer, sen tillbaka till 5:an och satte igång och ritade av mönster till en Tilda-katt som jag ska sy om någon dag eller så. När kläderna väl var färdigtvättade gick vi loss på batikfärgen mamma fick av mig & Oskar i julklapp. Det var riktigt kul och ganska enkelt. Färgen och fixermedlet köpte jag på Panduro (fick beställa, de hade inte i butiken på väla...). Beskrivning finns i pdf-format på Panduros hemsida, eller så kan man göra det lätt för sig och kolla här.

Såhär såg det ut när vi höll på:

              

Bilder på resultatet kommer så fort kläderna har torkat. Jag blev själv väldigt nöjd och har redan börjat fundera på hur jag ska knyta nästa gång vi får för oss att prova!

Igår gjorde jag även klart pandan i pärlor, det nästsista djuret av beställningen. Påbörjade även en kobra, men blev inte nöjd med färgerna så jag får börja om igen.


1½ djur kvar

Här kommer de två senaste djuren jag har gjort för beställningen jag fick för ett tag sen. Nu har jag bara 1½ djur kvar att göra, men sen måste jag naturligtvis göra fler stora djur inför marknaden. Kom på i förrgår kväll att det börjar bli dags att sätta igång inför den, det är strax under 4 månader kvar nu! Fortfarande ingen som har tips på grejer man kan göra?




Järvheden

Idag fick jag äntligen hem Järvheden-plattan som Oskar beställde till mig för några dagar sen. Sitter och njuter av hans musik nu, han är verkligen sjukt duktig! Jag tycker han är så modig som vågar blanda sin stand-up med allvarligare, tyngre grejer. Min favoritlåt är utan tvekan "Pappa kom hem", men jag tycker jättemycket om "Grannlåten" och "Fejkade fejs också". Oh what the heck. Jag tycker riktigt mycket om allihop!



Alla hjärtans dag

Förra veckan var det som bekant alla hjärtans dag. Trollkarlen jobbade så det hände väl kanske inte särskilt mycket, dock hade jag förberett ett kort till mamma och pappa och ett till Oskar. (Personligen är jag mest nöjd med kortet till mor och far, men så gjorde jag också det senare)



Inuti kortet klistrade jag in en ficka (utstansad med QK revolution, liksom hjärtana på framsidan) där jag satte två bokmärken som jag påbörjade under den senaste pysselveckan.

Jag hade också tänkt baka kärleksmums till Oskar när han kom hem, men hade inte ingredienser hemma till det och ingen ork att gå till affären, så det fick vara. Däremot bakade jag i förrgår, jag antar att det är ett recept som finns i de flesta hushåll, men jag plitar ner det i alla fall.

Kärleksmums
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
½ msk vaniljsocker
1½ msk kakao
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk

Glasyr:
75 g smör
2 msk kallt kaffe
2 msk kakao
½ msk vaniljsocker
3½ dl florsocker
kokosflingor eller strössel till garnering

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop vaniljsocker, kakao, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt till äggsmeten omväxlande med smöret och mjölken. Häll smeten i en smord och bröad långpanna (själv använde jag bakplåtspapper...). Grädda kakan i 175 grader i ca 15 minuter.Smält smöret till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om. Bred glasyren på den varma kakan och garnera.

Hoppas det smakar bra!

Fler pärldjur

                                                                

Har försökt vara lite produktiv inför marknaden och inför en beställning. Alla djur är inte nya, men de flesta är. Nu har jag fyra stora djur kvar att göra till beställningen, men efter det kommer jag inte att ha några stora djur alls kvar hemma, så det får bli något av en massproduktion sen. Som tur är är det ett tag kvar till marknaden, så vi ska nog hinna. Jag skulle så gärna vilja komma på lite nya pysselgrejer att göra till marknaden, men det står still i mitt huvud. Tips? Idéer? Jag behöver DIG!

RSS 2.0